Bij grote evenementen waar veel mensen komen eten is het soms onhandig om volwaardig servies en bestek te kopen. Dit kan heel duur zijn, maar ook neemt het meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld plastic bekertjes, plastic borden, of plastic bestek. Denk bijvoorbeeld aan grote festivals, waar allerlei mensen drinken en eten halen. Je kan ze geen echte glazen geven en echte borden in de hoop dat ze die weer netjes terug brengen. Je hebt bij dit soort gelegenheden een makkelijkere oplossing nodig en dat is wegwerp servies. Mensen kunnen snel consumeren wat ze willen en dit bespaart de verkoper van het eten en drinken een hoop afwas werk. 

 

Veel afval en veel productie uitstoot

Wegwerp servies is niet zo goed voor het milieu. In sommige situaties is het misschien niet handig om echt borden en bekers te gebruiken, maar probeer dit zo veel mogelijk wel te doen. Het milieu belast je namelijk door afval te produceren. Door dingen her te gebruiken bespaar je afval. Zo kan je bijvoorbeeld honderd keer van een aardewerken bord eten die je in de wasmachine kan doen, en zal je waarschijnlijk maar één keer van een wegwerp bord eten. Daarnaast hoeft er ook minder geproduceerd te worden als je minder verbruikt. Het produceren van dingen kost namelijk energie en brandstof, wat ook impact heeft op het milieu. 

 

Duurzamere varianten van wegwerp

Gelukkig kan je ook op festivals en andere evenementen wel eens wat wegwerp producten verbruiken, zonder dat je je extreem schuldig hoeft te voelen over de impact ervan op het milieu. Er zijn namelijk steeds meer ‘duurzame’ varianten van wegwerp producten op de markt. Het is niet zo duurzaam dat het niet weggegooid wordt, maar minder erg dan normale plastic wegwerp producten. Deze varianten zijn bijvoorbeeld gemaakt van karton, hout of biologisch afbreekbaar plastic. Heb jij nou een evenement en heb je echt wegwerp producten nodig, dan bij deze een tip. Je kan voor plastic borden en andere dingen ook online terecht, bijvoorbeeld bij Disposable Discounter.

Vergelijkbare berichten