Als je een wijnkenner bent dan heb je vast wel eens gehoord van het druivenras Pinot Grigio. Dit is natuurlijk niet zonder reden, want het is onder wijnliefhebbers zeker een favoriet! Veel wijnen worden gemaakt met dit druivenras in allerlei verschillende toepassingen. Niet iedereen is echter een wijnkenner en daarom willen wij je meer vertellen over Pinot Grigio als je hier nog niet zo bekend mee bent. Wil jij dus meer weten over dit druivenras? Lees dan zeker deze blog!

Waar komt Pinot Grigio vandaan?

Druivensoorten komen uit verschillende delen van de wereld vandaan. Het ene gebied kan namelijk perfect zijn voor de ene druif, terwijl ditzelfde gebied voor een andere druif tot verschrikkelijke uitkomsten kan leiden. Om die reden is het Pinot Grigio druiven ras voornamelijk afkomstig uit Frankrijk en Italië. De smaak van de Franse druif kan een beetje verschillen met de Italiaanse druif, maar de druif is verder helemaal hetzelfde. Deze landen bieden de druif precies wat het nodig heeft. Tegenwoordig wordt de druif ook in andere gebieden aangeplant, door de grote populariteit van wijn. Echter geldt nog steeds dat de grootste productie van de druif afkomstig is uit Frankrijk en Italië.

Welk gerecht bij de wijn?

Wijn wordt in veel gevallen gedronken bij het eten. Zoals veel mensen weten kan de smaak van de wijn nogal invloed hebben op het gerecht. Daarom is het goed om te weten bij welk gerecht je de Pinot Grigio het beste kunt drinken. De druif afkomstig uit Frankrijk is van nature een krachtige witte wijn. Daarom is het aan te raden om deze te drinken bij kip of Aziatische gerechten. Deze wijn en het gerecht vullen elkaar namelijk goed aan en zullen alleen maar positieve effecten hebben voor jouw smaaksensatie. De Italiaanse variant van de wijn is qua smaak wat frisser, waardoor deze vooral wordt gedronken bij aperitieven. Je kunt in de Italiaanse Pinot Grigio namelijk aroma’s van appel en peer proeven. Natuurlijk is het afhankelijk van jouw eigen smaak wat je het lekkerste vind, maar dit is hoe wij het aanraden!

Bewaren van de wijn

Zoals voor alle wijnen wordt ook de Pinot Grigio op een speciale manier bewaard. Rode wijn wordt over het algemeen bewaard op kamertemperatuur. Dit is een temperatuur die ligt tussen de 15 en de 18 graden. Bij witte wijn zoals de Pinot Grigio is het juist aan te raden om de fles te koelen. Koel hem echter niet te koud. Rond de 8 en 10 graden is perfect! Op die manier wordt de wijn op de beste manier bewaard, waardoor de smaak optimaal blijft. Wanneer je de wijn koelt heb je ook als positieve bijkomstigheid dat je hem wat langer kunt bewaren. Je hoeft de fles dus zeker niet in één keer op te drinken! Hou wel goed de houdbaarheidsdatum in de gaten en drink na deze datum niet meer van deze wijn. De wijn is goed betaalbaar dus dan is het een beter idee om gewoon een nieuwe fles te kopen!

Vergelijkbare berichten